Attendsbloggen

I Attendsbloggen samlar vi artiklar och information om inkontinens, vad det innebär att ha ett urin- och/eller avföringsläckage, vad för hjälpmedel och inkontinensprodukter det finns för att underlätta i vardagen och hur Attends kan hjälpa dig att hitta produkter som passar just dig. Du kommer också kunna läsa om hur du kan träna upp dina bäckenbottenmuskler samt tips och råd om hur du tar kontakt med vården.

Inbjudan till webinar för distriktssköterskor

Vi har glädjen att bjuda in dig som distriktssköterska till ett kostnadsfritt webinar med Urolog Dag Sandblom. Han kommer belysa problem och komplikationer kring urinstopp, läckage och slangar. Vad kan du göra för att hjälpa och förebygga dessa problem hos dina patienter ..

Inkontinens i Coronatider

I den rådande Corona-situationen är det mycket som inte är sig likt i världen. Du kanske undrar hur det är med inkontinensprodukter? Påverkar pandemin tillgången  ..

Hur väljer du rätt produkt för din inkontinens?

Vi vet att det kan vara svårt att välja vilka produkter som passar bäst för just din inkontinens. Har du mindre urinläckage, eller har du ingen kontroll på blåsan? Kanske läcker du mer under natten? Här följer några tips som vi hoppas ska kunna hjälpa dig att hitta produkterna som passar dig bäst. ..

Utveckling av Attends Flex bältesskydd

Attends Flex, allt-i-ett skyddet med bälte för tung inkontinens, har nu fått nytt bälte och fixeringssystem för en förbättrad komfort och passform.  ..

Förbered dig för julhögtiden med bra lösningar för urinläckage

Julen är här med glädje och traditioner. Upplever du inkontinens eller har anhöriga som har besvär kan känslan av oro för läckage infinna sig lite extra i dessa tider. Skönt är då att det finns bra lösningar som kan hjälpa dig att få en så glad och bekymmersfri jul som möjligt.  ..

Urinläckage vanligt efter prostatabehandling. Hur vet man att man har inkontinens som man?

De allra flesta som har behandlats för prostatacancer får olika biverkningar. Precis som erektionsproblem är inkontinens en av de vanligaste. Urinläckage kan ha många olika orsaker. Många män upplever urinläckage under livets gång, men hur vet du att du är en av dom? Här följer några symptom för inkontinens hos män. ..

Lätt, medel eller tung inkontinens?

Droppinkontinens, lätt urininkontinens, tung inkontinens... Det finns många ord för mängden läckage och vilken grad av inkontinens man har. Nedan kan du läsa om hur olika grader av inkontinens beskrivs och vilka produkter som skulle kunna passa för ditt behov. ..

Visste du detta om urinläckage?

Kan inkontinens drabba yngre människor? Och kan du använda menstruationsbindor för urin? Vart vänder man sig för hjälp? Läs mer om detta och mer du kanske inte visste om urinläckage.  ..