Attendsbloggen

I Attendsbloggen samlar vi artiklar och information om inkontinens, vad det innebär att ha ett urin- och/eller avföringsläckage, vad för hjälpmedel och inkontinensprodukter det finns för att underlätta i vardagen och hur Attends kan hjälpa dig att hitta produkter som passar just dig. Du kommer också kunna läsa om hur du kan träna upp dina bäckenbottenmuskler samt tips och råd om hur du tar kontakt med vården.

Hur väljer du rätt produkt för din inkontinens?

Vi vet att det kan vara svårt att välja vilka produkter som passar bäst för just din inkontinens. Har du mindre urinläckage, eller har du ingen kontroll på blåsan? Kanske läcker du mer under natten? Här följer några tips som vi hoppas ska kunna hjälpa dig att hitta produkterna som passar dig bäst.

Välj rätt nummer / absorptionsnivå från 0-10 

Attends delar in alla produkter i ett nummersystem från 0 - 10, där 0 är för minsta läckage i form av droppar, och 10 är för stora läckage där man inte har någon kontroll över blåsan och/eller har avföringsinkontinens. Alla produkter med samma nummer har samma kapacitet och absorberar därmed lika mycket urin - det som skiljer produkterna åt är utformningen. Det är bara formen som skiljer åt. Som exempel motsvarar en Soft 3, en Attends For Men 3 och en Pull-Ons 3 varandra. 

Se produkterna indelade i absorptionsnivå 0-10 i Attends nummersystem här.


Viktigt att mäta för rätt storlek

För att undvika läckage är det viktigt att produkten sitter bra runt kroppen. Använder du ett allt-i-ett skydd som Attends Pull-Ons, Attends Slip, Attends Flex eller Attends Adjustable är det viktigt att du mäter midja och höft och utgår från det största måttet när du väljer storlek. Information om storlek på skyddet finns angivet på alla produktsidor här på attends.se

Använd tätt åtsittande underkläder 

Tätt åtsittandes underkläder alternativt en av Attends fixeringsbyxor är viktigt att använda till inkontinensprodukter som Attends Soft, Attends For Men och Attends Contours. Det förhindrar läckage och håller produkterna på plats för optimal passform och komfort. Obs! Det är minst lika viktigt att också mäta midje -och höftmått för rätt storlek på fixeringsbyxa som för våra allt-i-ett produkter. 

Du kan ha behov av flera produkter 

Valet av produkter beror också på mer än absorptionsnivå och storlek. Det som avgör typ av produkt kan också vara om du har möjlighet att byta produkten själv eller inte. Kanske vill du använda ett skydd tillsammans med vanliga underkläder (tvådelat skydd) eller ett allt-i-ett skydd med tejp för att det passar ditt behov bäst. Många använder olika typer av produkter på natten och på dagen. Så troligtvis kan du använda flera produkter med olika absorptionsnivåer och utformning under ett dygn. Tänk också på att ditt läckage kan se olika ut i perioder vilket påverkar val av produkter. Extra skydd i soffan eller sängen

Attends Cover-Dri hygien och lakansskydd är ett extra skydd som kan placeras i stol eller säng. De finns i olika storlekar. Produkten finns också som en smidig reseförpackning som passar perfekt att ta med på resan. 
 

Testa produktvägledaren och gratis varuprover

Testa gärna vår Produktvägledare som enkelt visar dig alternativa val av produkter. Det finns möjlighet att prova produkterna utan kostnad, det gör du smidigt genom att besöka produkten du är intresserad av här på hemsidan. 

Det finns inget direkt svar på vilka produkter du ska välja - prova dig fram till de produkter som passar dig och din situation bäst och våga be om hjälp hos din vårdcentral! Ingen ska behöva oroa sig för sin inkontinens - det finns hjälp att få!Inlägget har inga kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

d