Frequently Asked Questions

FAQ Banner
Do you have a question? Someone else might have had the exact same one. Let's find out.

De senaste vanliga frågorna

10 Resultat

Nej, ålder är verkligen inte den enda anledningen till att någon upplever ett läckage. Unga kvinnor och män kan också uppleva inkontinens. Detta sker ofta efter graviditet, förlossning och klimakteriet hos kvinnor. Män upplever detta ofta som droppläckage efter ett toalettbesök. Inkontinens är vanligt, så du är inte ensam.
Attends produkter är speciellt utvecklade för att absorbera urin. Ett menstruationsskydd har inte den möjligheten att absorbera tunnflytande vätska som urin lika snabbt och säkert som ett inkontinensskydd. Menstruationsskydd är utvecklat för att hantera blod som har en tjockare konsistens än urin. Attends produkter erbjuder också teknologin Odour Protection som reducerar risken för otrevlig lukt.
Attends produkter är mycket tunna och diskreta, och tack vare en speciell teknologi har de hög absorptionskapacitet som håller huden torr och dig trygg från läckage. Attends Soft är ett exempel på diskreta skydd som kan användas med egna, tätt åtsittande underkläder.
Attends produkter är testade och godkända för god hudvänlighet av instututet för dermatologisk forskning i Tyskland vilket visar att Attends produkter presterar mycket bra i förhållande till hudhälsa och bidrar till en god hudomsorg.
Attends Soft kombinerar hög absorption och torrhet med ett komfortabelt och silkesmjukt material i ytskiktet. De är parfym -och latexfria. Därmed passar de speciellt för sensitiv/känslig hud.
Inkontinenshjälpmedel är absorberande hygienprodukter för urin -och/eller avföringsinkontinens.
I Sverige kan du alltid uppsöka din vårdcentral för en utredning kring dina inkontinensbesvär. Där fastställs orsak och typ av inkontinens och det är vården sen som förskriver Attends produkter till dig nästan kostnadsfritt. Hjälp finns att få och kan man lindra besvären och leva sitt liv utan att behöva bekrymra sig över läckage, så prata med din distriktssköterska om vad du behöver! Du kan också själv köpa våra produkter via våra återförsäljare på internet och vi finns för vägledning. Du kan beställa några kostnadsfria varuprover här på vår hemsida direkt hem till dig för att testa.
I Sverige kan du alltid uppsöka din vårdcentral för en utredning kring dina inkontinensbesvär. Där fastställs orsak och typ av inkontinens och det är vården sen som förskriver Attends produkter till dig. Hjälp finns att få och kan man lindra besvären och leva sitt liv utan att behöva bekrymra sig över läckage, så prata med din distriktssköterska om vad du behöver! Du kan också själv köpa våra produkter via våra återförsäljare på internet och vi finns för vägledning.
Tänk på att du kan behöva fler olika skydd beroende på situation och aktivitet. Någon gång kan du behöva ett litet skydd under dagen då du har en annan tillgänglighet till toalettbesök, men du kanske är i behov av ett annat skydd till natten som har större absorption och kapacitet. Det kan även finnas tillfällen där du är i behov av ett större skydd dagtid; vid aktivitet i samband med exempelvis träning på gymmet, en långpromenad, en längre bilresa eller ett besök i affären. Det är viktigt att du provar dig fram med olika absorptionskapaciteter, typer av skydd och fixeringar, så att du känner att det/de skydd du har passar just dig så att du känner dig trygg i alla olika situationer. Testa också vår Produktvägledare som kan hjälpa dig i dina val. Vi finns alltid tillgängliga att vägleda dig.
Inkontinensskydd ska du slänga enligt gällande lokal avfallshantering. Spola inte ner skydden i toaletten.