5 tips för dig som vårdpersonal

Tips och råd för hälso- och sjukvårdspersonal

Miljoner människor över hela världen drabbas av urininkontinens. Som sjukvårdspersonal kommer du dagligen i kontakt med personer med inkontinens. Här hittar du några bra tips inför att mötet med dessa personer.

Personcentrerad inkontinensvård

Det finns inte en magisk produkt som passar för alla patienters behov - vi är alla olika människor med exempelvis olika kroppstyper och preferenser. Attends har ett brett sortiment av inkontinensprodukter för alla storlekar och nivåer av inkontinens - så att du och din patient kan hitta de bästa produkterna för just deras personliga behov. Vi vill att personen ska stå i fokus - inte diagnosen.

Hitta rätt produkter för varje persons behov

Att välja rätt storlek och absorptionsnivå är viktigt för att användaren ska uppnå en känsla av trygghet och komfort i sin vardag. För att välja rätt midjestorlek mäter du helt enkelt midjan och höften och väljer det största måttet.

För att hitta rätt absorptionsnivå rekommenderar vi att genomföra en läckagemätning, - skyddet vägs innan och efter användning och ger en tydlig och viktig bild över hur stort läckaget är. Våra storlekar, mått och absorptionskapaciteter anges på alla våra faktablad och broschyrer samt på vår webbplats.

Se till att ha rätt material nära till hands

Vi har många broschyrer och annat material som kan hjälpa dig att hitta rätt produkter tillsammans med personen med sitt besvär – allt finns tillgängligt på vår hemsida när du loggar in som vårdpersonal. Skapa ett konto och ladda enkelt ner informationen eller beställ en papperskopia.

Se till att ha produktprover tillgängliga

Produktprover är ett bra sätt för personen som har inkontinens att få titta, känna och prova de olika produkterna för att hitta rätt. Du kan enkelt beställa kostnadsfria produktprover via vår hemsida till din arbetsplats eller direkt hem till användaren.

Vägled om ytterligare hjälp och behandling

Många människor som drabbas av inkontinens vet inte om att det finns flertalet olika behandlingar att tillgå. Informera om vilka olika typer av behandlingar som finns tillgängliga och hur de går tillväga för att få dem. Kom också ihåg att bäckenbottenövningar är ett viktigt och enkelt sätt för att förbättra eller eliminera urinläckage.

Behöver du hjälp?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig om du har några frågor - tveka inte att kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan eller genom att ringa oss på 020 -77 80 00.

Fler bra tips kommer löpande - besök oss regelbundet för att hålla dig uppdaterad!

Recent Articles