Inkontinensolycka på jobbet

Att berätta för mina kollegor om mina besvär

Simone, 46 år

 Jag är Simone och jag har 3 barn. Jag har svårt med min urinblåsa. Jag blir plötsligt kissnödig och då går jag på toaletten så snabbt jag kan, men hinner ofta inte fram i tid.

Det började med sängvätningsproblem - jag vaknade på morgonen och då är sängen våt. Sen började jag även få problem under dagen. Det började gradvis och blev värre. Jag småsprang till toaletten för att jag inte skulle råka ut för en olycka på vägen. Till en början kunde det hända varannan månad, sedan blev det allt oftare.

Vid ett tillfälle hände det en olycka på min arbetsplats och ingen av mina arbetskollegor visste om att jag hade problem med läckage. Jag vart sittande ett tag där jag satt då jag märkte att produkten jag hade på mig inte fungerade, och jag hade fått en våt fläck på mina byxor, jag satt där i fem minuter i absolut skräck och förödmjukad och visste inte vad jag skulle göra. Uppenbarligen var folk helt omedvetna om vad som hade hänt men jag trodde att jag var tvungen att säga något ... Men till slut tog jag modet till mig och berättade om mitt problem.

Alla var fantastiska. Mycket förstående och det gjorde mig bekväm med att dela med mig av mina inkontinensbesvär. Det var en riktigt isbrytare! Folk började prata om sina egna problem och nu inser jag plötsligt att jag inte är den enda som hanterar svåra problem. Det blev till en ganska positiv upplevelse i slutändan eftersom vi plötsligt insåg att vi inte är så olika trots allt.

Recent Articles