Inkontinens - ta hand om dina nära och kära

Tips och råd för anhörigvårdare  

Rollen som vårdare kan vara utmanande. Det kan vara en nära familjemedlem eller en vän som du bryr dig om och vill ge bästa möjliga hjälp och omvårdnad. Nedan finns några tips i hur du kan stötta dem till att övervinna sina inkontinensproblem.

 

Prata och normalisera

Många människor skäms över att ha inkontinens och känner sig motvilliga till att prata om problemet. Försök att prata om det på ett mjukt sätt, berätta för dem att 1 av 4 upplever inkontinens under sitt liv - de är inte ensamma! Uppmuntra dem att dela med sig av sina känslor och bekymmer och visa förståelse.

 

Sök medicinsk rådgivning

Uppmuntra personen att utreda inkontinensproblemet och att disuktera problemet med sin ansvariga läkare eller sjuksköterska. De kanske inte är medvetna om att de kan få hjälp som kan förbättra eller till och med eliminera deras inkontinensproblem. Följ med dem om de inte vill gå dit ensamma, eller om de har svårt att formulera sina problem för vårdpersonalen. Om du inte kan följa med, hjälp dem att skriva ner sina frågor på en lapp så att de inte glömmer något.

 

Beställ prover och broschyrer

Ha produktprover och broschyrer tillhands så att personen du vårdar kan läsa och prova i sitt eget hem. Du kan enkelt beställa prover och broschyrer här på vår hemsida - om du är osäker på vad du ska beställa, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa till och har stor erfarenhet av att stötta både anhörigvårdare och personer med inkontinens.

Recent Articles